Published January 30, 2022
معترضان به واکسیناسیون اجباری در اتاوا پرچم کانادا را به صورت وارونه به مجسمۀ تری فاکس (Terry Fox) گِره زدند و یک برگه با شعار “رهایی از اجبار” (Mandate Freedom) نیز روی آن نصب کردند.
این اقدام معترضان انتقادات بسیاری را در فضای آنلاین برانگیخت و شمار زیادی از مردم را بر آن داشت تا در اعتراض به این تجمعات علیه محدودیتهای کرونایی اقدام به واریز کمکهای مالی به بنیاد تِری فاکس کنند.
برد وِست (Brad West)، شهردار شهر پورت کوکیتلام (Port Coquitlam) در بریتیش کلمبیای کانادا، در حساب کاربری توییتر خود نوشت: “من شهردارِ زادگاه تری فاکس هستم. او قهرمان شهر ما، یک منبع الهام ملّی و عامل وحدت و یکپارچگی ماست. برای کار خود هر دلیلی که داشته باشید، هرگز حق ندارید میراث این قهرمان را برای خود تصاحب کنید و به مجسمۀ او دست بزنید. این پرچمها و شعارها باید هر چه زودتر از روی مجسمه برداشته شوند”.
بنیاد تری فاکس نیز به این اعتراضات واکنش نشان داده و اظهار داشتهاست که تری فاکس در طول دوران حیات و فعالیت خود جهت تأمین منابع مالی برای اجرای پژوهشهای سرطانشناختی همواره به علم ایمان و باور داشتهاست.
بنیاد تری فاکس مشخصاً اعلام کردهاست: “تری به علم ایمان و باور داشت و تمام زندگی خود را وقف کمک به دیگران کرد. ما از تمام شما حامیان که ما را در راستای تحقق رویای تری و ساخت دنیایی بدون سرطان یاری کردهاید، تشکر میکنیم”.
بسیاری از کاربران رسانههای اجتماعی در واکنش به رخدادهای اخیر این سؤال برایشان پیش آمده که چرا معترضان به واکسیناسیون اجباری پای تری فاکس را به میان کشیدهاند و چرا برخی دیگر اقدام به اهدای کمکهای مالی به بنیاد تری فاکس کردهاند.
جرالد باتس (Gerald Butts) در توییتر خود نوشت: “بیماری کووید روند درمان هزاران تن از بیماران مبتلا به سرطان در کانادا را به تعویق انداختهاست. شما موضع تری فاکس در مورد واکسیناسیون را میدانید”.
الکس مونتر (Alex Munter) نیز چنین توییت کردهاست: “من در واکنش به اهانت به مجسمۀ تری فاکس در اتاوا به بنیاد او کمک مالی اهدا کردهام. بیایید انرژی منفی و خصومتهای این روزها را به بازدههایی مثبت در راستای درمان سرطان و توسعۀ پژوهشهای سرطانشناختی در کانادا تبدیل کنیم”.
توییتهایی که دربارۀ این اتفاق در کانادا منتشر میشوند، حاکی از آنند که شعار “رهایی از اجبار” از روی مجسمه برداشته شدهاست، امّا پرچمهای وارونۀ کانادا هنوز به مجسمه گره خوردهاند.
این تجمع مقارن با رسیدن «کاروان آزادی» کامیونداران معترض به واکسیناسیون اجباری در روز شنبه به اتاوا بودهاست که به انسداد معابر و خیابانهای شهر منجر شدهاست. پلیس اتاوا اعلام کردهاست که تقریباً 100 کامیون و 420 خودروی شخصی در این تجمع اعتراضی حضور داشتهاند.
این کاروان توسط گروهی از معترضان به اجباریشدن واکسیناسیون برای رانندگان کامیون تشکیل شد. اگرچه این جنبش در ابتدا با حضور اقلیت رانندگان حرفهای کامیون در کانادا به راه افتاد، اما بسیاری دیگر از مردمان آن کشور که هیچ ارتباطی با آن صنعت نداشتند نیز در اعتراض به واکسیناسیون اجباری به جنبش مذکور پیوستهاند.
انجمن کامیونداران کانادا طی بیانیهای اعلام کرد: “با توجه به اینکه این اعتراضات تا اواخر هفته ادامه مییابد، ما از عموم مردم کانادا خواهشمندیم که بدانند و آگاه باشند که بسیاری از افرادی که در گزارشات رسانهای مشاهده میکنند، به صنعت کامیونداری هیچ ارتباطی ندارند”.